Pages

Quote

“Happiness depends upon ourselves.”
Aristotle

Tuesday, July 6, 2010

Segalanya di hujung jari

Thanks to my friend here, aku dapat guna hp aku freely tanpa keluar satu sen pun! Aku post blog ni pun guna hp. Hebat tak?
Haha. Syaza dah makin maju kan?

Hahaha
jom aku cerita life kat sini..
Malam semalam ada kuiz fizik yg markah dikira 5% daripada overall result. Macam biasa, aku main belasah je jawab.
Lepas je kelas, terus pergi latihan kelab capoeira.
Rasa-rasa kebanyakan perempuan tak tahu apa kejadah capoeira tu tapi kebanyakan lelaki tahu capoeira tu apa!
Sampai cemburunya dia orang kat aku. Kihkih.

Capoeira tu umumnya sejenis seni yang melibatkan tarian dan gerakan mempertahankan diri. So capoeira tu martial art la!
Perkataan baru yg dipelajari? Jingga!!

Huhu.
Aku pun ada belajar perkataan lain. Adik aku yg ajar. Haha

Adik: Kak, tau tak apa maksud babun?
Aku: Ha? Apa maksudnya? (yang aku tau babun tu spesies monyet)
Adik: Babun tu pintu. Pintu saya pula babi. Tau tak kenapa?
Aku: (bru belajar asas arab) Oh, tau.. Tambah 'ya' kat belakang untuk tunjuk kita punya.

Hampeh punya adik ajar benda tak senonoh kat kakak dia.

Pape pun, aku dah enjoy sikit duduk sini.

Jadi, sampai di sini saja post aku kali ni.
Shukran dan masalama!! (bahasa arab tuh)

p/s: Why i suddenly want you?

2 comments:

Amigas said...

oi guna hp wifi ke?
btw, awk pn blaja bhsa arab kn?

syazaza ;] said...

Wifi? Ntah la pe istilah dia tp kte on9 kt hp ni. Hmm ha'a kene blaja bhasa arab ;_;