Pages

Quote

“Happiness depends upon ourselves.”
Aristotle

Friday, June 4, 2010

Yea... Yea... Bomba datang!!

Tengah sibuk melayan facebook yang sekian lama tak dibuka, Abah terjerit-jerit cakap ada asap keluar dari rumah jiran.

Aku pun ada ambil tahu tapi memandangkan aku rasa macam tak ada apa-apa, aku layan je facebook balik.

Beberapa minit kemudian, suasana dalam rumah aku mula kecoh. Jadi, memang betul rumah jiran aku terbakar!!!!

Weh weh!!! Nak buat apa sekarang ni!!!
Mama pun terkejar sana, terkejar sini.
"Syaza, bawa ic keluar semua!!!!"

Aku pun siap-siap pakai tudung dan terus ambil beg aku.

Jiran-jiran yang lain dah mula keluar.

Aku tengok dari jauh rumah yang terbakar tu.
It's burning, alright.

Tak lama lepas tu, Bomba yang Abah telefon pun datang...

Aku berdiri je kat situ, merakam suasana yang cemas ni.

Seronoknya!!!
Ramai betul lelaki-lelaki handsome lalu-lalang!!!!!
Haha!!!

Tiba, aku nampak kelibat seseorang ni yang dah lama aku tak jumpa...
PURPLE!!!!!!!!!!!!!
handsome gila dia dalam baju t-shirt warna kelabu tu. Huhuhu

Aku pun apa lagi? Meracau dari dalam la!!
Terus aku duduk tepi supaya peluanguntuk dia nampak aku cerah.
Hahahaha!!!

Beberapa minit kemudia, dia lalu.
Masa tu aku sedang berbual.
Aku perasan, selepas dia melepasi aku, dia toleh balik nak tengok aku.

Serious!!!!!
Dia perasan aku!!!
Beberapa saat kemudian dia patah balik nak tegur aku!!!!
Wahahaha!!!!

"Kak Syaza, yang terbakar tu rumah Kak Syaza ke?"
"Err, this one is my house" *menunjuk ke rumah aku*

Arghh!! Aku hilang kawalan!!!!!!
Terus aku jadi blurrr!!!

Apa-apa pun api tu berjaya dipadamkan dengan bantuan dua trak bomba.
Nasib baik tak ada orang dalam rumah tu. Dia orang semua balik kampung.
Beruntung juga sebab Abah perasan awal api tu. Kalau tak, mesti dah jadi semakin terok!!!

By the way, kejadian ni baru berlaku semalam. Aku rasa rumah tu mula terbakar pukul 9.15 malam.

Pagi ni, aku ditinggalkan berseorangan kat rumah ni sebab aku tak boleh ikut keluarga aku berkhemah. Tak sedih ponn sebab....

Rumah ni milik aku sekarang!!!!! WAHAHAHAHA



7 comments:

Amigas said...

oii!
orang susah
dia bhgia lak kat situ! -_-
kita rse bila purple tgur awk tu
awk nmpk api tu mcm salji
wahaha

syazaza ;] said...

Wahaha!!!
api tu cam membayangkan perasaan yg membara... chewah!!!

....semacam je ayat tu =_=

Amigas said...

lol syaza...perasaan yg membara?? hahaha...
wei, cemas betul...mcm mana boleh terbakar...?

-sarra

Amigas said...

kte dh figure out
yg trbakar tu adlh api cinta
wahaha
ok smkin pelik
haha

syazaza ;] said...

at sarra;

tak sure la.. :/

syazaza ;] said...

at bella???

WAHAHAHA!!!
yela kot? XD

Diaries said...

lwk btol la setting scene romantik awk dgn purple... setting lnsung x romantik.. huru hara

-farah-