Pages

Quote

“Happiness depends upon ourselves.”
Aristotle

Wednesday, June 2, 2010

Rebellious

Baru dua minggu kau kat UIA Syaza, kau dah buat hal...
HAHAHAHA!!!!


Minggu pertama, aku ponteng solat jemaah yang semua pelajar tahun pertama wajib hadiri...
Amboi...
Haha aku ikut room mates aku la.
Lagi pun terseksa suasana masa solat jemaah tu. Bagai bermandi peluh gitu.
dah la habis pukul 11. Siapa-siapa yang tak makan malam lagi sebelum masuk waktu Maghrib, habis la...
Terpaksa cari makan sampai ke cafe di Mahallah budak lelaki...
Kafe di Mahallah Zainab, yakni mahallah aku dah ditutup pukul 7 lebih.

Seminggu di UIA PJ dah pun berlalu...
Ingatkan dah boleh la aku mula masuk kuliyah.
Tup tup, 7 Jun baru mula kelas!!!

WEI TAK SABAR DAH NI!!
KENAPA KENA TUNGGU LAGI SEMINGGU!!?

Hmpph!
Tak apa.. tak apa... aku sabar.
Mungkin sebab banyak benda belum diselesaikan...
Medical checkup untuk budak-budak Engineering pun belum lagi.

Err... Aku tak habis bagitahu lagi cerita aku sebenarnya.. Hehehe

Selain daripada ponteng solat jemaah... Auu jugak ponteng meeting di mahallah aku tu untuk pelajar tahun pertama. Semalam tau meeting Mahallah Zainab ni.

Hish, aktiviti ni habis pukul 11 juga.
Tak mahu lah aku.

Hahaha. Jadi semalam lepas aku pergi outing ke pasar malam dengan Adibah, kita orang rancang la nak ponteng meeting malam tu (mastermindnya aku).
Jadi kita orang pun lari (bukan lari pon) menyorok di Mahallah Khadijah, bangunan pelajar perempuan lagi satu. Kita orang selamba je menunpang kat dalam bilik kawan kepada room mate Adibah (maknanya dia ponteng sekali la).

Jadi, dari pukul 7 sampai pukul 8.30 malam duduk dan solat sekali kat situ, kemudian kita orang lepak kat kawasan kampus. Hahaha. Balik bilik kita orang kt Mahallah Zainab tu pukul 11 malam.

Lepak ni kita orang rancang nak fly pulak. Hahaha gila ke. Aku gurau je tu.
tak pasal-pasal kena buang dari UIA tu pulak. mampus aku.

Apa-apa pun, aku tak sabar kuliyah 7Jun ni. Huhu
Harap-harap pensyarah best dan pelajar semua happening dan baik dalam kelas.

P/s: Mampus kalau mama abah baca post ni x.x

3 comments:

Amigas said...

haha.
taubat la syaza..
x baik wohh..
anyway,
kite baru msj mak awk suruh dia baca blog ni. hahah


-anisss

Diaries said...

bpk jahat kte ni..[onteng perumpaan mahallah..sape suro buat meeting yg bosan2?? hahaha

-adibah-

syazaza ;] said...

haha teruk ahh awk anis..

tp kte x caye awk msj mak kte. tau ke no dia?? huhu