Pages

Quote

“Happiness depends upon ourselves.”
Aristotle

Monday, March 8, 2010

Penyakit Lama Datang Balik.

Ah!!! Benda ni datang balik!
Benci!!!
Tolong la Syaza!
Jangan la senang iri hati, cemburu.
Perasaan ni, penyakit ni memang susah nak sembuh.

Walaupun aku rasa aku sudah macam atasi perkara ni, tetapi perasaaan yang menyakitkan ni datang semula.
Ia mengigit dari dalam.

Aku mahu menangis!
Apa kekurangan diri ini?
Mungkin sebab aku suka menjauhkan diri?
Mungkin sebab aku malu?
Adakah aku ni sering berkata perkara yang sia-sia.
Aku ini, tak pandai berinteraksi?

Bila aku fikirkan perkara ini, rasa seperti mahu mencederakan diri/orang lain.

Aku bayangkan diri memegang sepucuk pistol. Aku bayangkan diri mengelar muka ku dengan pisau.

Agak sadis ke?
Entah ni, bayangan ini macam terapi diri.
Hmm.. aku teringat kan Rabit. Kalau dia ada, sudah tentu aku meluru ke luar rumah mencari dia. Sahaja mahu peluk dan bermain dengannya untuk hilangkan tekanan.

Hmm... kembali kepada cerita asal.
Wargh!!!!! benci perasaan ni!
Memang perasaan ni ada sejak tadika.
Haha teruk kan?

Cuma sejak akil baligh masa 6-7 tahun dulu, baru aku sedar masalah aku ni.
Tetapi, nasib baik lah, sekarang ada Anis.

Aku pun kira bersyukur la ada korang yang lain.
Kurang sikit beban kat hati ni bila terfikirkan masalah emosi aku ni.

Tapi, aku terfikir juga, kenapa aku jadi begini?
Apa sebenarnye masalah aku.

So korang, tolong aku ekk.
bagi yang mengenali diri ni secara peribadi, BAYANGKAN KORANG INI BUKAN SAHABAT AKU, SEBALIKNYA KORANG HANYA BARU MENGENALI AKU DAN TIDAK RAPAT DENGAN AKU. APAKAH TANGGAPAN KORANG TENTANG AKU. APA YANG MENYEBABKAN AKU NI SUSAH HENDAK DIRAPATI???

Korang tak payah lah mention pasal sifat aku yg "tak sensitif" tu dulu sebab perbuatan tu memang disengajakan atas dasar emosi yang tak dapat dikawal.

Apa-apa pun, agaknya ada ke sesiapa yang nak jawab??

4 comments:

Amigas said...

erm yeah
awk agk susah nk dirapati
dlm kes kte
kte sbnrnya brusaha keras utk merapati awk
n honestly kte pn xtau knp kna wt camtu
mcm ada satu wall utk org myelami awk

awk brusaha krs x utk merapati ssorg?
kte rse ye
n kte rse x prlu mcm tu
let it comes naturally
hahaha

xtaula nk bntu mcm mn

-bella-

syazaza ;] said...

ha'a. kte pun try naturally.

bila kte sedar yg kte ni rasa semacam (tak selesa) bila dgn somebody tu, kte tau mmg susah kte nk biasakan diri dengan dia until la someday kte dh comfortable dgn dia.

haha mcm dgn korang la dlu.

and pasal wall tu, rasa nye mmg ade wujud. entah la. mana dtg tetibe.

Amigas said...

kite xleh la mletakkan diri kite sbagai org yg blum knal awk
hahah.
sbb kite dah trlalu lama dgn awk.(ececeh..)
kite xtau mcm mana nk describe awk in words..
tp yg kite pasti,kite sgt knal diri awk yg sbenar2nya
(insyaAllah)
huhu

-aniss-

syazaza ;] said...

haha aniss... masalah.. layanan kte terhadap awk pun berbeza berbanding org lain. haha