Pages

Quote

“Happiness depends upon ourselves.”
Aristotle

Saturday, July 17, 2010

Kita kat mana di Dibah???

Hari tu punya lah berkobar gila, gila gila...
Selepas dah menyerah kalah nak jawab soalan Maths dan Fizik (tak reti buat).... Aku pun bersiap-siap.

Dalam pkul 1 lebih aku dah siap.
Aku dah hantar mesej kat DIbah, tapi tak ada respon. Aku pun pegi bilik dia. CEH!!!
Tidur rupanya budak ni!!!!!!!

Pukul 2 lebih kitaorang keluar dan tunggu bas depan pagar UIA. Lama la juga tunggu..

Bas pun datang... Dengan kemahiran yang dia ada (ditambah badan yang kecik tu) Adibah senang2 menyelinap dan dapat tempat duduk. Jadi, berdiri la aku.

Sudah terbayang-bayang kat fikiran aku kalau-kalau bila bas tiba2 belok atau berhenti then aku terhumban ke dakapan.. Eh eh. Tak boleh cerita nih!!!

jadi, dalam perjalanan tu, aku perasan la yang jalan bas ni lalu macam pelik sikit. Macam nak pergi Sogo pun ada.

Bila dah sampai satu tempat ni, Dibah suruh turun.
Then bila turun, Dibah dok resah gelisah!!!
"Ahhh!!! kenapa berhenti kat sini!!!"

=.=

So, first time aku naik bas, dah silap jalan dah. maknanya silap naik bas la.
Adui...

So dengan gagah dan tenangnya, Dibah gi ke stesen monorail (tak tau nama tempat) then tanya someone kat situ.

Kita orang pun menuju ke KL Sentral.... (first time aku pegi)
jam dah menunjukkan pukul 3 dah.

Beli tiket (lagii) then naik Train ke Midvalley. Finally!!!!
Tapi serius, aku tak biase berhimpit2 dalam train ni lagi =.=

Tapi scene paling best masa naik train nak balik rumah dari Mid tu.
First time train datang, kitaorang tak dapat masuk sebab macam dah penuh.
15minit kemudian, lagi satu train datang.

KIta orang tak kira!!!
KENA JUGAK MASUK!!!

So memang macam tin sardin lah dalam tuh!!!
Nasib baik aku tinggi, kalo tak tenggelam macam Adibah. Dibah pun nasib baik ada aku kan.. Huhu. Ada la juga orang dia nak hold on to.

Bila dah sampai stesen Serdang, tunggu parents Adibah agak lama la jugak.

So conclusion nya, aku dah serik kot tapi nak jugak naik lagi (nk datang awal gilerrr)

wahaha!!


3 comments:

Diaries said...

haha..lawak kot time tu. luckily awk ada. kalo tak keseorangan la kte..huhu

Amigas said...

adventure!
kte x pnh lg lalui sume tu
huhu. sadis
btw, korg buat ape je kuar?

syazaza ;] said...

Nak blk umah ah. Ape lg. Huhu saje gatal blk sendiri